Cirkel van het leven

6 juni tot 1 september 2019
Nieuwe Nobelaer in Etten - LeurCIRKEL VAN HET LEVEN WORDT EEN BELEVEN VAN HET LEVEN.

Een tocht door alle tijden, het verhaal van de mens in al zijn facetten, van geboorte tot dood. Het project brengt mensen in Etten-Leur en omgeving op alle creatieve raakvlakken samen, om de verbeelding van de CIRKEL VAN HET LEVEN vorm te geven.    

OPBOUW VAN HET PROJECT

Fotowedstrijd Cirkel van het Leven, januari  2019

Twee fototentoonstellingen van Cirkel van het Leven  8 juni t/m 16 juni 2019  

De uitvoeringen van Cirkel van het Leven in 2021

In eerste instantie wordt er een fotodocument samengesteld over het leven van de mens, geïnspireerd door de fototentoonstelling The Family of Man, uit 1955 van Edward Steichen. Het is een uitdaging die we aangaan in de vorm van een fotowedstrijd met fotoverenigingen, individuele kunstenaars en/of fotografen, leerlingen van de KSE en het Munnikenheide College in Etten-Leur en omgeving. Zij zijn aan de slag gegaan met de zeven thema’s van het leven;      

OORSPRONG – geboorte

LIEFDE – familie

SPEL – feest, muziek                                              

CULTUUR – groep, religie, rituelen

WERK

LIJDEN – eenzaamheid, oorlog

VERGANKELIJKHEID – ouderdom, dood  

Zowel amateurs als professionelen hebben hun bijdrage geleverd aan deze fotowedstrijd om het fotodocument Cirkel van het Leven vorm te kunnen geven. Daarnaast hebben ook nieuwe Nederlanders hun beelden met ons gedeeld. Hierdoor krijgt de kijk op de levensweg van de mens een universeel karakter en zal het toegankelijk zijn voor iedereen uit de samenleving. De foto’s zullen de leidraad worden voor de uitvoering van de CIRKEL VAN HET LEVEN – een tocht door alle tijden.

 

TERUG